TIKTOK-EJER FåR NI MåNEDER TIL AT SæLGE AMERIKANSK AFDELING

Senatet i USA har godkendt et forbud mod TikTok, hvis ikke den kinesiske ejer af det sociale medie frasælger sin amerikanske afdeling.

Loven blev vedtaget sent tirsdag aften i USA, mens Senatet også stemte om økonomisk bistand til Ukraine, Israel og Taiwan.

Et flertal af de amerikanske politikere er bekymret for, at TikTok deler amerikanernes private data med den kinesiske stat.

TikTok har afvist, at det skulle være tilfældet.

- Vi har i årevis ladet Kinas Kommunistiske Parti kontrollere en af de mest populære apps i USA, siger senatoren Marco Rubio, et republikansk medlem af efterretningsudvalget i Senatet.

- Med den nye lov kræver vi, at dets kinesiske ejer skal sælge appen. Det er en god beslutning for USA.

ByteDance, TikToks ejer, har ni måneder til at sælge sin amerikanske afdeling, før forbuddet træder i kraft.

Det sociale medie mener, at forbuddet er et brud mod ytringsfriheden.

Selskabet har ikke umiddelbart kommenteret tirsdagens vedtagelse, men TikTok fortalte i weekenden angiveligt sine medarbejdere, at selskabet vil forsøge at få loven omstødt.

- Vi kommer fortsat til at kæmpe, for denne lovgivning er et klart brud på 170 millioner amerikaneres ytringsfrihed, lød det i en e-mail til de ansatte.

- Det her er begyndelsen - ikke slutningen på en lang proces.

79 senatorer stemte for forbuddet, mens 18 stemte imod.

Loven skal underskrives af præsident Joe Biden, før den kan træde i kraft.

TikTok er en app på telefonen, hvor man kan lægge videoer op, som alle kan se. Mediet er skabt til at sprede indhold til personer i hele verden.

I Danmark benytter 1,3 millioner brugere sig af TikTok hver måned. På europæisk plan lyder tallet på 150 millioner brugere.

/ritzau/Reuters

2024-04-24T03:16:25Z dg43tfdfdgfd