PAVE FRANS DELTAGER I G7-TOPMøDE I ITALIEN I JUNI

Pave Frans vil deltage i et arbejdsmøde om kunstig intelligens ved G7-topmødet i det sydlige Italien i juni, oplyser Italiens premierminister, Giorgia Meloni, fredag.

Det er første gang i historien, at en pave deltager i arbejdsprocesserne på et G7-topmøde, tilføjer den italienske regeringschef.

G7-topmødet finder sted i den sydlige italienske region Puglia fra den 13. til den 15. juni.

Topmødets deltagere er lederne af USA, Tyskland Storbritannien, Frankrig, Italien, Canada og Japan.

Den 87-årige pave Frans har forsøgt at gøre sin indflydelse gældende i forbindelse med udbredelsen af kunstig intelligens. Han har opfordret til, at der udarbejdes en global traktat, som skal sikre, at teknologien udnyttes på en etisk måde.

Meloni sagde fredag, at "det er afgørende, at der udarbejdes de bedste etiske og intellektuelle overvejelser på dette område."

Han roste samtidig Vatikanets forskning og research af algoritmer og roste udviklingen af udviklingen af en særlig etik omkring algoritmer.

Der har været udbredt bekymring, siden chatbot ChatGPT, som er en port til massemarkedet for AI.

Paven offentliggjorde et budskab på seks sider i december, hvor han advarede om farerne ved AI - deriblandt også den øgede risiko for desinformation ved valg.

Tech-selskabet OpenAI, der støttes finansielt af Microsoft, lancerede i slutningen af 2023 en "GPT Store". Her kan brugere skræddersy deres egen chatbot og fodre den med data til et bestemt formål.

Hvis man for eksempel giver chatbotten digitale versioner af en forfatters bøger eller en musikers sange, kan chatbotten gengive værkerne. Den kan også hjælpe med at skrive noget lignende.

/ritzau/Reuters

2024-04-26T15:20:50Z dg43tfdfdgfd