COPENHAGEN PRIDE LIDER: ENDNU EN GIGANT TRæKKER SIG

Erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI), Novo Nordisk, og Mærsk, har fornyligt valgt at trække sig fra deres samarbejde med Copenhagen Pride.

Denne tilbagetrækning kommer i kølvandet på en række kontroverser omkring arrangementets politiske ståsteder og kommunikationsmetoder.

Beslutningen om at trække støtten til Copenhagen Pride blev truffet efter omfattende debatter om arrangementets krav til sine partnere, særligt med hensyn til deres politiske stillingtagen til konflikter som den mellem Israel og Gaza.

I februar erklærede Copenhagen Pride sin solidaritet med det palæstinensiske folk, en udmelding der førte til betydelig offentlig diskussion og kritik.

Men som Copenhagen Pride senere trak i sig igen og kaldte "dårlig kommunikation fra deres side."

For virksomhederne har det været vigtigt at deres sponsorater ikke bliver tolket som en direkte støtte til specifikke politiske holdninger, der kan være kontroversielle eller skadelige for deres brand.

De tidligere udtaleser får nu yderligere konsekvenser.

Læs også

Dansk industri og Mærsk stopper samarbejde med Copenhagen Pride: Kan ikke stå inde for det

Det skriver Tv2

Finansinstitut trækker sig

Tirsdag har Nykredit annonceret, at de pauser deres partnerskab med Copenhagen Pride, hvilket gør dem til den første finansinstitution, der trækker sig fra samarbejdet med begivenheden.

Dette skyldes hovedsageligt den voksende bekymring over de holdninger og fokuspunkter, som Copenhagen Pride har fremvist de seneste måneder.

"Desværre har den seneste tids debatter omkring Copenhagen Pride skabt usikkerhed om festivalens fokusområder og de værdier, vi som virksomhed støtter op om," udtaler Trine Ahrenkiel, HR- og kommunikationsdirektør hos Nykredit, i en pressemeddelelse til TV 2.

Flere navne på listen

Nykredit har nu officielt tilsluttet sig listen over sponsorer, der har valgt ikke at støtte Copenhagen Pride fremover.

Denne liste inkluderer allerede store navne som

  • Mærsk

  • Novo Nordisk

  • KPMG

  • DI

Derudover har revisionsfirmaet Deloitte annonceret, at de ikke vil fortsætte som hovedsponsor, men stadig vil deltage som menig partner i år.

En anden tidligere hovedsponsor, rejseselskabet TUI, har også besluttet at ophøre med deres sponsorat, hvilket de har begrundet med budgetmæssige årsager over for TV 2 Kosmopol.

Faldet i sponsorater opstår efter en periode med intens fokus på Copenhagen Pride og deres politiske stillingstagender, herunder krav til partnere om at forholde sig til konflikten mellem Israel og Gaza.

Den 14. februar erklærede Copenhagen Pride solidaritet med det palæstinensiske folk, hvilket efterfølgende førte til en undskyldning fra forperson Lars Henriksen for dårlig kommunikation.

Økonomien er presset

Sponsorater er en central del af finansieringen af Copenhagen Pride, hvor sidste års sponsorindtægter på 7,6 millioner kroner dækkede over halvdelen af festivalens omkostninger.

Dette år er der budgetteret med 8,5 millioner kroner i sponsorbidrag.

Det er endnu uvist, hvor mange sponsorer Copenhagen Pride vil have tilknyttet i år, og en opdateret liste forventes offentliggjort i maj.

Netto er den eneste af sidste års hovedsponsorer, der har bekræftet, at de fortsætter deres engagement i 2024.

Både Danske Bank og Nordea har tidligere samarbejdet med festivalen, men Danske Bank har valgt ikke at kommentere på sagen.

TV 2 har forgæves forsøgt at indhente kommentarer fra både Copenhagen Pride og Nordea.

Læs også

Netto støtter Copenhagen Pride: Det gør kunderne aggressive

2024-05-07T11:09:48Z dg43tfdfdgfd