34-åRIG SIGTET DøDSBILIST FæNGSLES I FIRE UGER

En 34-årig mand, der onsdag kørte frontalt sammen med en kvindelig bilist ved Nørre Snede, er fredag formiddag blevet fængslet i fire uger ved et grundlovsforhør ved Retten i Herning.

Det oplyser anklager Flemming Hother til Ritzau.

Manden er sigtet for uagtsomt manddrab. Onsdag blev han fremstillet in absentia, fordi han blev indlagt på hospitalet efter dødsulykken.

Her blev manden også varetægtsfængslet.

At han er fængslet in absentia betyder, at han ikke selv var i retslokalet under grundlovsforhøret. Fredag er manden fysisk til stede i retten, hvor han har mulighed for at afgive sin forklaring i sagen.

Ifølge Flemming Hother har manden fredag nægtet sig skyldig, og han ønskede ikke at afgive forklaring under retsmødet.

TV Midtvest, der har været til stede under grundlovsforhøret, skriver, at manden ifølge politiet kørte langt over det tilladte, da han i forbindelse med en hasarderet overhaling kørte ind i kvinden.

Ifølge mediet beklagede den 34-årige, at det var sket.

Ulykken fandt sted på Rute 13 ved Nørre Snede, der ligger lidt over 30 kilometer for Horsens.

Den sigtede dødsbilist boede i forvejen på Udrejsecenter Kærhovedgård. Han er tidligere er dømt for 11 forhold og har fået en udvisningsdom. Det skrev TV Midtvest torsdag.

Ifølge mediet har manden tidligere været dømt for at køre uden kørekort, for afpresning og for at true en mand på livet med en paintballpistol.

Efter ulykken onsdag viste en test, at han var påvirket af cannabis. Det har TV Midtvest tidligere skrevet, da de var til stede under retsmødet.

/ritzau/

2024-04-26T09:04:22Z dg43tfdfdgfd