VIDEO: KVINDE BLIVER DEN FøRSTE ARMLOSE PILOT I LUFTFARTENS HISTORIE

Jessica Cox. Fotos og video: Reproduktion Instagram @rightfooted

Jessica Cox har trodset alle odds og bevist, at intet er umuligt, da hun blev den første armlose pilot i luftfartens historie.

+ Klik her for at se videoen af Jessica Cox

Jessica Cox, 41 år gammel, blev født uden arme; lægerne har aldrig kunnet fastslå præcis hvorfor, men hendes handicap har aldrig forhindret hende i at gøre, hvad hun ønskede. Cox har altid været et aktivt barn og viste sig som en fighter fra en ung alder.

Til trods for nysgerrige og undertiden ondskabsfulde blikke, fortsatte Cox altid fremad for at nå sine mål. Hun studerede stepdans og var en del af spejderne, og alligevel fik hun ofte at vide, at hun ikke kunne deltage i visse aktiviteter på grund af sit handicap.

Alt dette drev Cox til at fortsætte, og igennem årene har hun bevist for alle, at intet er umuligt. Jessica, som brugte protese arme indtil hun var 14, fandt ud af, at det var lettere for hende at bruge sine fødder til alt: fra at åbne pakker til at spille klaver og endda køre bil.

For dem, der synes det ikke er nok, er Cox også en certificeret dykker og har et tredjegrads sort bælte i taekwondo. Så hvorfor ikke drømme endnu højere?

Faktisk var det ikke i hendes planer at blive pilot, ej heller noget hun nogensinde havde drømt om; Cox brød sig ikke om fly indtil den dag, hun blev inviteret af en pilot fra et lille fly til at deltage i cockpittet.

“Piloten tog mig op foran i flyet. Flyet havde dobbeltstyring. Han tog sine hænder fra kontrolenhederne og lod mig flyve. Selvom noget kan være skræmmende for dig, er det vigtigt at konfrontere det,” mindes Jessica i et interview. Og det var på den flyvning, at Cox besluttede sit nye mål.

Ifølge websiden Bored Panda, efter at have opnået en grad i psykologi fra University of Arizona, begyndte Jessica at tage alle nødvendige skridt for at realisere sin drøm. En af de første udfordringer var at finde ud af, hvilken model fly der var mest behagelig for hende at betjene med fødderne, og det valgte fly var en enmotors kendt som Ercoupe.

“Jeg havde flere flyveinstruktører og samarbejdspartnere i min træning for at finde ud af dette. Det var en treårig proces med forsøg og fejl for at finde ud af, hvad der ville fungere.” Det var ikke let, men Cox var klar til at møde alle udfordringerne og også mange skeptikeres tvivl.

“Der var mange spørgsmål. Der var mange bekymringer. Der var mange, der tvivlede på, om det var muligt.”

For dem, der ikke troede, beviste Jessica, at med fokus og beslutsomhed er intet umuligt, og i oktober 2008 blev hun certificeret af Federal Aviation Administration. Nu flyver hun fly med den ene fod på styrepinden og den anden på gashåndtaget.

Jessica Cox håber at inspirere andre til ikke at være bange

for at drømme stort. Hun og et team af frivillige arbejder på at teste forskellige tilpassede sæder, flykontroller og endda døre, der kunne gøre luftfart mere tilgængelig for mennesker med handicap.

“Ved at leve mit liv, som jeg gør, har jeg en enorm indvirkning på andre. Jeg havde forbilleder og ledere. Og fordi jeg havde dem, er det nu mit ansvar at være det samme for den næste generation.”

Fotos og video: Reproduktion Instagram @rightfooted. Dette indhold blev skabt med hjælp fra AI og gennemgået af redaktionsteamet.

2024-05-06T23:35:14Z dg43tfdfdgfd