VíDEO: UKRAINE ANVENDTE SøDRONER MED LUFTVæRNSMISSILER R-73

Magura V5. Billede: Reproduktion Twitter

En ukrainsk sødrone udstyret med luftværnsmissiler R-73 blev filmet, da den blev afværget af russiske fly over Sortehavet, ifølge en video offentliggjort af russiske medier. Optagelserne viser øjeblikket, hvor dronen udfører undvigelsesmanøvrer for at undslippe angrebet fra en russisk helikopter Ka-29.

+ Klik her for at se videoen

Det bemærkelsesværdige ved videoen er tilstedeværelsen af en overbygning på dronen, der ligner designet af det sovjetiske luftværnsmissil R-73. Dette missil, kendt for sin korte rækkevidde, kan affyres både fra land- og luftbaser og fungerer uafhængigt af radar ved hjælp af sit eget termiske styresystem.

+ Video: Den tyrkiske femte generation jagerfly KAAN lettede for anden gang

Særligheden ved dette våbensystem på dronen understreges af den specifikke konfiguration af missilhale, der adskiller sig fra den tidligere model R-60. Lanceringen, udstyret med slots til to missiler, er stabiliseret og roterende, hvilket antyder, at missilet selv styrer mållokaliseringen.

Et bemærkelsesværdigt detalje fra konfrontationen er det billede, som russerne offentliggjorde, taget fra en helikopter, der viser, at et af dronens missiler allerede var blevet affyret. Selvom angrebet på den russiske Mi-8 helikopter mislykkedes, demonstrerer episoden dronens offensive funktionalitet.

Luftværnsmissil Vympel R-73. Foto: Wikipedia

Dronen, identificeret som Magura V5, blev også brugt i et nyligt angreb mod russiske skibe i regionen, udført af Ukraine’s Defence Intelligence Group 13. Dette angreb resulterede i ødelæggelsen af en russisk motorbåd nær Chornomorske i Krim.

Selvom dronen blev alvorligt beskadiget under konfrontationen, hvilket førte til en betydelig eksplosion, bekræfter angrebsevnen af disse “luftværnsdrone” deres potentiale for at angribe fjendtlige skibe. Derudover blev det afsløret, at Special Services of Ukraine (SBU) tilpasser sødroner SeaBaby til at bære raketaffyringsramper RPV-16, hvilket yderligere udvider deres arsenal i maritime operationer.

Kilde: mil.in.ua. Dette indhold blev skabt med hjælp fra AI og blev gennemgået af redaktionen.

2024-05-07T13:37:27Z dg43tfdfdgfd