VEJDIREKTORATET MED ADVARSEL: KRISTI HIMMELFARTSFERIEN ER LIGE RUNDT OM HJøRNET, SæRLIGT På DISSE TIDSPUNKTER KAN DU OPLEVE Kø

Kristi himmelfartsferien nærmer sig hurtigt, og for mange danskere betyder det en forlænget weekend og muligheden for at tilbringe tid i sommerhus.

Nogle bliver i Danmark mens andre krydser grænsen.

Det får vejdirektoratet til at advare danskere om at køre på særlige tidspunkter.

Læs også

Mor skammer sig over sin søns navn: Du gætter aldrig, hvad han hedder

Føtex-medarbejder sad ved kassen: Senere blev det opdaget, hvad han faktisk gjorde

Snart kan et kapitel være forbi for Lasse Rimmer: "Det er kun min egen skyld"

Vejdirektoratet understreger i en pressemeddelelse via Ritzau, at onsdag eftermiddag, lige før helligdagen, traditionelt er en af årets største rejsedage.

På denne dag, når tusindvis af danskere forlader byerne for at nå til sommerhusområderne, forøges trafikken markant, især fordi mange tager af sted lige efter arbejde.

Det resulterer i, at ferietrafikken blandes med den sædvanlige myldretid, hvilket skaber en betydelig risiko for trafikophobninger og forsinkelser.

Det er derfor klogt at planlægge sin afrejse i god tid og løbende holde sig orienteret om trafiksituationen, særligt hvis man planlægger at køre ud midt i dette trafikpres.

Det er forventeligt, at vejbelastningen vil være mest intens onsdag mellem kl. 14.00 og 19.00, og der vil også være risiko for tæt trafik og kødannelser torsdag mellem kl. 11.00 og 14.00.

Trafikken vil primært strømme fra hovedstadsområdet og bevæge sig mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde.

Når søndagen kommer, og det er tid til hjemrejse, er det gængs praksis for mange at pakke bilen og køre afsted midt på dagen.

Det kan imidlertid være en fordel at undgå vejen mellem kl. 12.00 og 16.00, idet trafikken typisk vil bevæge sig fra Jylland tilbage mod hovedstadsområdet via E20, Vestmotorvejen og Sjællands Odde. At rejse uden for disse højtrafikperioder kan derfor bidrage til en mere ubesværet hjemrejse og potentielt mindske risikoen for yderligere forsinkelser.

Læs også

Dårligt nyt elbilsejere: Ladepark lukker på bestemt strækning

Mekaniker revser bilfunktion: Slå den fra, og du kan fordoble motorens levetid

2024-05-06T05:50:49Z dg43tfdfdgfd