HVIS DU MISSEDE LIVE BRIEFING: SE MAX SCHREMS FORTæLLE OM RETTEN TIL ET DIGITALT PRIVATLIV

I en verden, hvor data er den nye valuta, er beskyttelsen af digitalt privatliv blevet et centralt og afgørende emne for at drive sin virksomhed og offentlige administration. Mød Max Schrems en af tidens fremmeste forkæmpere for beskyttelsen af vores data, når de sendes over Atlanten, primært til amerikanske servere.

Det sker i en netop afholdt briefing sammen med to danske  eksperter på området. Men lige en kort præsentation af hovedgæsten:

Max Schrems er en østrigsk jurist og privatlivsaktivist, der har været en markant figur i kampen for databeskyttelse og privatlivets fred, især i forhold til online-data og brugernes rettigheder. Han blev kendt for sin kamp mod overførsel af data fra Facebooks europæiske brugere til USA og for at udfordre gyldigheden af dataaftalerne mellem EU og USA.

Schrems argumenterede for, at USA ikke tilbød tilstrækkelig beskyttelse af europæernes personlige oplysninger, og han har vundet flere retssager mod EU.  Hans kamp har imidlertid også medført, at der for virksomheder og offentlige virksomheder er uklarhed omkring den nuværende og fremtidige databeskyttelse.

Han har grundlagt organisationen NOYB (None Of Your Busines). Og i denne briefing fortæller han om sin vision for en sikrere digital fremtid. Det gør han sammen med Michael Gorm Madsen, datajurist fra Bird & Bird, samt Carsten Rose Lundberg, fagchef for digital handel ved Dansk Erhverv

2023-12-08T08:36:45Z dg43tfdfdgfd