PRINSESSE BENEDIKTES KONTROVERSIELLE UDTALELSE OM KONGELIG LIVSSTIL: STIKPILLE TIL MOR?

Prinsesse Benediktes bemærkning fra 2019, hvor hun understregede, at "Kongehuset skal ikke være en del af jetsettet og må aldrig blive det", vakte stor opmærksomhed og førte til spekulationer om, hvem hun måske henviste til.

Læs også

Kong Frederik sætter rørende ord på Børsen-branden

B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen' udforsker denne udtalelse, og journalist og forfatter Anne Sofie Kragh, forfatter til bogen 'Benedikte - en kongelig prinsesse', giver indsigt i prinsesse Benediktes intentioner med udtalelsen. 

Ifølge Kragh ønskede prinsessen klart at understrege betydningen af, at kongelige ikke bliver behandlet som filmstjerner. For det er de ikke. 

Hun modsatte sig ideen om, at kongelige skulle stoppes på den røde løber og udsættes for spørgsmål om deres tøjvalg og shoppingvaner.

Derudover argumenterede prinsesse Benedikte, ifølge Kragh, for en mere tilbageholdende tilgang til påklædning blandt kongelige, hvor de undgik overdrevent ekstravagante eller alt for dyre påklædning. .

Stikpille til mor?

Dronning Marys påklædning har altid været et emne for både beundring og debattører.

I starten af 2024 offentliggjorde modebloggen UFO No More hvor mange penge Dronning Mary brugte på tøj.

Selvom hun er kendt for sin upåklagelige stil, har dronningen tidligere modtaget kritik for sit tidligere ekstravagante forbrug af garderoben.

Fra at have været placeret i toppen, er Dronning Mary nu at finde på en 16. plads.

Dette indikerer en markant ændring i dronningens tilgang til mode, hvilket afspejler en voksende bevidsthed om bæredygtighed.

I 2023 kunne den daværende kronprinsesse, nu dronning, fremvise 70 nye stykker tøj, smykker eller andre accesories på de 71 arbejdsdage, hun havde med offentlige fremtrædener.

Den samlede pris for disse nye items beløb sig til cirka 338.000 kroner, hvilket giver en gennemsnitspris per nyt stykke tøj på lidt over 5700 kroner - et fald i forhold til året forinden, hvor prisen per item var 7300 kroner.

"Jeg indrømmer, at mit forbrug af tøj er stort, hvilket hænger sammen med det liv, den rolle og det arbejde, jeg har. Men jeg kan gøre det bedre – og det arbejder jeg på," har dronning Mary tidligere udtalt til magasinet IN, og det ser ud til, at hun har holdt sit ord.

Læs også

Tragisk hændelse: Dronning Marys besøg påvirket af pludseligt dødsfald

2024-05-03T12:25:24Z dg43tfdfdgfd