IDRæTSLæRER FORTSATTE TRODS FORBUD: FILMEDE OVER 100 FOLKESKOLEPIGER I OMKLæDNINGSRUMMET

En sag om en mandlig idrætslærer har rystet Sverige, efter bunken af informationer i sagen vokser.

Den mandlige idrætslærer er anklaget for i al hemmelighed at have filmet over 100 piger i folkeskolealderen i skolens omklædningsrum.

En tidligere hemmeligholdt undersøgelse har afsløret alvorlige svigt i håndteringen af idrætslæreren, der arbejdede på en skole i Haninge kommune, en kommune i det ydre Stockholm.

På trods af gentagne overtrædelser af et opholdsforbud i pigernes omklædningsrum fortsatte han med at arbejde på skolen i næsten et årti.

Det skriver SVT.

Læs også

Karsten og Janni Ree satte huset til salg for 120 millioner kroner: Nu er der nyt

Nyd det gode vejr, mens det varer: DMI melder om kæmpe vejrskifte

Ifølge en undersøgelse fra SVT Nyheter har både elever, forældre og kolleger gennem årene advaret om lærerens upassende adfærd.

Alligevel fik han arbejde på en prestigefyldt skole, hvor han nu er anklaget for at have filmet de mange piger.

Undersøgelsen fra 2014 viser, at skoleledelsen allerede ni år tidligere, i 2005, havde givet idrætslæreren besked på, at han ikke måtte være i pigernes omklædningsrum. Men han brød gentagne gange dette forbud.

Tidligere kolleger har udtalt, at de informerede skolens ledelse om sagen, men der blev ikke taget handling.

Efter undersøgelsen blev læreren overført til en anden skole i kommunen. Den tidligere folkeskoleleder Johannes Pålsson, som var involveret i beslutningen, begrunder det med, at det var baseret på den tilgængelige undersøgelse.

På den nye skole fortsatte læreren imidlertid sin upassende adfærd. En kollega så ham filme med et mobilkamera under en piges kjole. Men i stedet for at fyre ham, blev han købt ud for over en halv million svenske kroner. Sagen blev ikke meldt til politiet.

Han fik derefter job på en prestigefyldtskole i midten af Sverige, hvor han arbejdede, blandt andet som "badvagt", indtil han blev sigtet for grov børnepornografi, seksuel chikane og krænkende fotografering af i alt over 100 piger.

Læs også

Populær DR-skuespiller erkender: Tog munden for fuld

Model om oplevelse med Leonardo DiCaprio: Sikke et svin

På prinsessens fødselsdag: Pludselig var kronprinsen til fodboldkamp

2024-05-03T12:25:25Z dg43tfdfdgfd