HåNDGRANAT DRæBER TO I LEJLIGHED I DET øSTLIGE KYIV

En mandlig ukrainsk soldat og en kvinde er blevet dræbt, i forbindelse med at en håndgranat eksploderede i en lejlighed i den østlige del af den ukrainske hovedstad, Kyiv.

Det oplyser politiet i hovedstaden ifølge nyhedsbureauet Reuters tidligt mandag morgen.

Bombeteknikere og efterforskere var på daværende tidspunkt stadig til stede ved ejendommen for at undersøge eksplosionen, som ifølge politiet fandt sted søndag.

- En borger tog kontakt til politiet med en anmeldelse om en eksplosion, som kunne høres fra en nærliggende lejlighed, lyder det fra politiet.

Det vides endnu ikke, hvad der har fået håndgranaten til at eksplodere. En tredje person, en mand, skulle desuden være kommet til skade.

Tidligere på måneden blev en rådgiver til den ukrainske hærchef, Valerij Zaluzjnyj, dræbt, da en granat blandt hans fødselsdagsgaver eksploderede.

- Under tragiske omstændigheder er min assistent og gode ven, major Hennadij Tjastjakov, blevet dræbt på sin fødselsdag, skrev Zaluzjnyj på beskedtjenesten Telegram.

Rådgiveren var ifølge indenrigsminister Ihor Klymenko i gang med at vise sin søn en kasse med granater i, som han havde modtaget i gave.

- Til at starte med tog sønnen ammunitionen i sine hænder og begyndte at dreje ringen på granaten. Så tog rådgiveren granaten fra barnet og trak i ringen, hvilket forårsagede en tragisk eksplosion, skrev Klymenko på Telegram.

Politiet har identificeret en anden soldat, der gav Tjastjakov den fatale gave.

Angreb med ukrainske ledere som mål har været relativt sjældne siden Ruslands invasion, men der har været flere angreb mod nationalister, som Rusland har beskyldt Ukraine for at stå bag.

I april dræbte en eksplosion fra en statuette, der var udstyret med eksplosiver, den 40-årige prorussiske blogger Vladlen Tartarskij.

Rusland sagde da, at angrebet var orkestreret af Ukraine med hjælp fra den fængslede russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj.

Observatører siger dog, at bombeangreb kunne bruges af Rusland som en undskyldning for at slå hårdere ned på kritikere.

/ritzau/

2023-11-20T06:30:06Z dg43tfdfdgfd