EN RUSSISK BåD MED TROPPER BLEV SPRæNGT AF EN MINE I KHERSON-REGIONEN

En russisk båd med tropper blev sprængt af en mine i Kherson-regionen. Foto og video: Telegram / war_home

En hurtiggående båd, der transporterede russiske tropper, blev ødelagt efter at have ramt en sømine; den dramatiske hændelse fandt sted på Vilkhova-floden i Kherson-regionen.

+ Klik her for at se videoen

Eksplosionen blev optaget på video og delt af Telegram-kanalen “Полковник ГШ”.

Minen, identificeret som en YARM (højeksplosiv ankerflodmine), blev strategisk placeret af kæmpere fra den 123. separate territoriale forsvarsbrigade fra Mykolaiv, der anvendte en drone til placeringen. Denne type mine er kendt for sin effektivitet i bekæmpelsen af fjendtlige landgangsfartøjer og anvendes i floder, søer og andre vandområder.

Båden, der transporterede syv faldskærmstropper, sejlede med høj hastighed, da den ramte minen og eksploderede. Eksplosionens kraft var så intens, at tropperne blev kastet ud i havet. Nogle af de russiske soldater overlevede sammenstødet og formåede at svømme i land, hvor de efterfølgende blev angrebet af FPV-droner.

YARM-miner er sovjetiske højeksplosive enheder, der har en sikring, der opløses i vand, hvilket gør det muligt for minen at stige til overfladen, når den aktiveres. Den udløses, når et fjendtligt fartøj kommer i kontakt med detonatorhovedets kors.

Den samlede masse af minen er 13 kilogram, hvoraf 3 kilogram er den eksplosive ladning.

Ifølge eksperter er der ingen direkte måde at neutralisere en YARM-mine på; den kan kun fjernes ved trækning eller ved detonation af en teknisk ladning. Denne hændelse understreger de fortsatte farer, som søstyrkerne i Kherson-regionen står over for, og fremhæver den stigende anvendelse af droner og autonome teknologier i den ukrainske konflikt.

+ Klik her for at se flere videoer fra krigen i Ukraine

Kilde: mil.in.ua. Foto og video: Telegram / war_home. Dette indhold blev skabt med hjælp fra AI og gennemgået af redaktionsteamet.

2024-05-06T13:49:09Z dg43tfdfdgfd