EN AMERIKANSK SOLDAT ER BLEVET ANHOLDT I RUSLAND

En amerikansk soldat er blevet anholdt i Rusland. Det har USA's militær oplyst mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge det statslige russiske nyhedsbureau RIA blev soldaten Gordon Black anholdt i den russiske by Vladivostok, der ligger nord for Nordkorea og grænser op til Kina.

Han er anklaget for tyveri, har presseenheden for den involverede domstol oplyst. RIA skriver, at soldaten forventes fængslet indtil 2. juli.

En talsperson for det amerikanske udenrigsministerium har bekræftet, at "en amerikansk statsborger er blevet tilbageholdt i Rusland".

- Vi gentager vores kraftige advarsler om den fare, der kan være for amerikanske statsborgere i Rusland. Amerikanske statsborgere bosat eller rejsende i Rusland bør rejse derfra omgående, som det er foreslået i vores rejseguide for Rusland, lyder det fra talspersonen.

En unavngiven amerikansk embedsmand siger, at soldaten har været udsendt til Sydkorea.

USA's militær har ikke givet yderligere oplysninger i sagen med henvisning til dens karakter. Amerikanske myndigheder har heller ikke bekræftet soldatens identitet.

Den russiske ambassade i USA har ikke umiddelbart kommenteret på sagen.

Den amerikanske præsident Joe Bidens regering har arbejdet på at få flere amerikanske statsborgere, som er fængslet i Rusland, løsladt. Det gælder blandt andre Wall Street Journals journalist Evan Gershkovich.

32-årige Evan Gershkovich er den første amerikanske journalist, der er blevet anholdt på grund af anklager om spionage siden Den Kolde Krig.

Han blev anholdt 29. marts sidste år. Både han, Wall Street Journal og den amerikanske regering benægter, at han er spion.

/ritzau/

2024-05-06T22:30:35Z dg43tfdfdgfd