ELEVER BLEV EVAKUERET EFTER BOMBETRUSSEL: NU ER DER NYT I SAGEN

En bombetrussel gjorde, at Syd- og Sønderjyllands Politi fandt det nødvendigt at evakuere store dele af Fourfeldtskolen Bohr, der ligger i den nordvestlige del af Esbjerg.

Anmeldelsen om denne trussel fik politiet lidt før klokken 14.00, og kort tid efter var de til stede på skolen, hvor alle elever blev ført ud af bygningerne. Desuden blev også Forsvarets ammunitionstjeneste tilkaldt til stedet, som dukkede op med deres bombehunde.

Læs også

DMI melder om stort vejrskifte inden Kristi himmelfart

Kunderne flygter fra tøjgigant: Hvad sker der Zalando?

"Det er jo ikke den rareste besked af få, men der er kun en ting at gøre, og det er at handle og sørge for, at de ting, der skal ske, kommer til at ske," siger skoleleder Ole Lerke til DR om situationen.

Han var ikke selv til stede på skolen under evakueringen, men der var til gengæld en række pædagogiske ledere, der kunne tage sig af eleverne.

Der går omtrent 750 elever på skolen i Esbjerg, men en stor del af dem havde allerede fået fri fra skole, da politiet dukkede op. Derfor var der ikke mange elever, der skulle evakueres. Dog var der stadig elever på skolen, da de var i enten klub eller SFO.

Det skabte naturligvis en del spekulationer, da skolen blev spærret af og politiet dukkede op sammen med Forsvarets ammunitionstjeneste, men det har efterfølgende vist sig, at der ikke var tale om en reel trussel.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i løbet af eftermiddagen efterforsket sagen, og er kommet frem til, at der var tale om en person, der havde skrevet chatbeskeder, der kunne tolkes som en bombetrussel rettet mod Fourfeldtskolen Bohr.

Deres undersøgelser viste, at der ikke var tale om en bombetrussel. Da de fandt ud af, at der ikke længere var nogen grund til at blive på skolen, sørgede de naturligvis for at ophæve afspærringen.

Det betyder også, at skolen ikke længere er lukket, og at alle elever trygt kan vende tilbage til skolen onsdag morgen.

I en pressemeddelelse skriver Syd- og Sønderjyllands Politi, at de vil være til stede på skolen, når eleverne møder ind. De vil også være der, når de har fri, så både elever og forældre kan få mulighed for at tale med politiet, hvis de føler sig utrygge.

Læs også

Tjek det inden de kommende helligdage: Det kan blive dyrt

33-årig skal snart for retten: Advokat kommer nu med særligt ønske

2024-05-07T18:10:51Z dg43tfdfdgfd