EFTER NORDIC WASTE SKANDALEN: NU ER SøSTERSELSKABET POLITIANMELDT

Region Midtjylland har indgivet en politianmeldelse mod virksomheden DSH Recycling A/S for ulovligt at have deponeret jord udenfor det specificerede område i Ølst Lergrav, Randers Kommune, hvor de har fået dispensation til at placere jord.

Læs også

Nordic Waste milliardærens datter i vild kontanthandel: Køber villa til tocifret millionbeløb

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse

Anmeldelsen blev foretaget efter et nyligt tilsyn, det første siden et jordskred, som gav regionen mulighed for at inspicere det pågældende område.

Under tilsynet, der også omfattede analyse af nye luftfotos, blev det konstateret, at jord er blevet placeret på et omkring tre hektar stort areal, der ligger uden for det godkendte deponiområde.

Politianmeldelsen sker på baggrund af et tilsyn for nylig, hvor Region Midtjylland for første gang siden jordskredet fik mulighed for at besigtige det område, hvor regionen har givet en §52-dispensation fra jordforureningsloven.

Tilsynet suppleret med nye luftfotos viser, at der er deponeret jord på et ca. tre hektar stort areal uden for det tilladte område.

Sagen er nu overdraget til Østjyllands Politi, der vil stå for den videre efterforskning.

Region Midtjylland har udtalt at de ikke kan give yderligere oplysninger om sagen på grund af hensyn til efterforskningen

Fakta

  • I august 2018 tildelte Region Midtjylland virksomheden Danish Stevedore A/S (nu DSH Recycling A/S) en dispensation efter jordforureningslovens §52. Denne tilladelse gav virksomheden ret til at deponere ren eller let forurenet jord inden for et bestemt område i Ølst Lergrav.

  • Dispensationen blev udstedt på grundlag af en miljøgodkendelse, som var forudgået fra Randers Kommune.

  • Nordic Waste A/S har været ansvarlig for den praktiske håndtering af denne dispensation på vegne af DSH Recycling A/S. DSH Recycling A/S har stadig dispensationen fra Region Midtjylland.

Læs også

Så meget har Nordic Waste-skandalen kostet Danmark - indtil videre

2024-05-08T05:57:55Z dg43tfdfdgfd