DANSK INDUSTRI OG MæRSK STOPPER SAMARBEJDE MED COPENHAGEN PRIDE: KAN IKKE STå INDE FOR DET

Dansk Industri og Rederigiganten Mærsk har besluttet at afbryde sit samarbejde med Copenhagen Pride.

Det kommer efter en udtalelse fra organisationen, Copenhagen Pride, tilbage i februar.

Læs også

Nyd det gode vejr, mens det varer: DMI melder om kæmpe vejrskifte

Det skriver Belingske via Tv2

Udtalelsen er i følge DI og Mærsk et resultat af, hvad de opfatter som en stigende politisering i organisationen, som overskygger dens arbejde med inklusion og mangfoldighed. 

Kan ikke stå inde for det

Ifølge Dansk Industris rådgivningsdirektør, Kinga Szabo Christensen, er politisering mere splittende end samlende.

Dansk industri udtaler i en pressemeddelelse:

DI har i årevis været stolte partnere og aktive i Copenhagen Pride, fordi vi ønsker et mere mangfoldigt og inkluderende samfund, hvor alle, uanset kønsidentitet, seksuel orientering, politisk overbevisning og etnicitet har lige muligheder for at udfolde sig frit, trygt og med gensidig respekt.

Med den øgede politisering, vi har oplevet i år, er det vores opfattelse, at Copenhagen Pride ikke lige nu er dét inkluderende fællesskab, som det oprindeligt var tiltænkt.

Derfor har vi valgt at trække vores formelle støtte til organisationen i år", siger Kinga Szabo Christensen, rådgivningsdirektør i DI.

Copenhagen pride efterspurgte holdning

Baggrunden for beslutningen kommer efter en episode, hvor Copenhagen Pride tilsyneladende bad potentielle samarbejdspartnere om at tage stilling til spørgsmål om konflikten mellem Israel og Gaza.

Det skete i den udtalelse den 14. februar 2024 hvor Copenhagen Pride erklærede sin solidaritet med det palæstinensiske folk.

Copenhagen pride undskylder

Efterfølgende, i marts, undskyldte Lars Henriksen, lederen af Copenhagen Pride dog.

Han understregede, at Copenhagen Pride ikke havde til hensigt at pålægge samarbejdspartnere bestemte holdninger til konflikten, og at organisationen selv ikke havde valgt side i denne konflikt og kalder det dårlig kommunikation fra organisationens side. 

Erhvervsorganisationen har været partner for Copenhagen Pride siden 2011.

Dansk Industri har ikke oplyst til Berlingske, hvor mange penge Copenhagen Pride nu går glip af på grund af denne beslutning.

Copenhagen pride

Copenhagen Pride er en årlig begivenhed, der fejrer mangfoldighed, lighed og rettigheder for LGBTQ+-samfundet. Den finder sted i København og tiltrækker tusindvis af deltagere fra hele verden hvert år.

Med farverige parader, festligheder og kulturelle arrangementer skaber Copenhagen Pride en platform for at fremme accept, inklusion og kampen mod diskrimination.

Det er en tid til at vise stolthed og støtte til LGBTQ+-fællesskabet og til at fejre de fremskridt, der er sket inden for lighed og rettigheder.

Men det bliver dette år uden Mærsk og DI som samarbejdspartnere.

Læs også

31-årig mand tiltalt for drab: Sad og spiste offerets øje og øre

2024-05-03T10:40:09Z dg43tfdfdgfd