COPENHAGEN PRIDE FORBEHOLDER SIG RET TIL AT KæMPE FLERE SAGER

Copenhagen Pride vil forbeholde sig retten til at problematisere, når der sker menneskerettighedskrænkelser ude i verden.

Det siger talsperson for Copenhagen Pride Benjamin Hansen til Ritzau.

- Der er lgbtq+-personer overalt, så når der sker menneskerettighedskrænkelser rundt omkring i verden, rammer det også lgbtq+-personer, siger han.

Derfor som en ansvarlig menneskerettighedsorganisation, så er det Copenhagen Prides ansvar at problematisere, når der sker krænkelser i verden, tilføjer han.

Reaktionen kommer, efter at flere store virksomheder har stoppet samarbejdet med Copenhagen Pride.

Dansk Industri har blandt andet forklaret det med, at andre politiserede emner har fyldt mere end mangfoldighed og seksuelle minoriteters rettigheder.

Benjamin Hansen er ærgerlig over, at der er samarbejdspartnere, der har valgt at opsige samarbejdet med organisationen.

- Vi er kede af, at de sætter det partnerskab på pause med os nu, og vi håber, at vi på et tidspunkt kan genetablere det, siger han og tilføjer, at han tror på, at den tillid, nogle samarbejdspartnere ser som forsvundet, kan genoprettes.

Polemikken om Copenhagen Pride startede, efter at organisationen bad eventuelle samarbejdspartnere om en stillingtagen til spørgsmål om konflikten mellem Israel og Gaza.

I marts undskyldte Lars Henriksen, der er forperson for Copenhagen Pride, for, at organisationen havde kommunikeret dårligt.

Der var ikke tale om, at organisationen stillede krav til partnere om at have bestemte holdninger til den igangværende konflikt, lød det fra forpersonen.

Men eventuelle samarbejdspartneres "engagement, investeringer og tilstedeværelse i Gaza" ville danne grundlag for, om der skulle indgås et partnerskab.

Benjamin Hansen understreger, at der er ting, organisationen kan og skal gøre bedre.

- Vi tager imod kritikken, siger han.

- Det er jo helt klart, at på den kommunikative side har vi ikke været gode nok til at kommunikere vores budskab.

Helt konkret har organisationen fået kommunikationsbureauet Have indover til at hjælpe med, at budskaberne står "stærkere og skarpere".

- Det, håber jeg, at man vil kunne se, kommer til at strømline vores kommunikation og vores kernebudskaber tydeligere.

De afbrudte samarbejder har "selvfølgelig" en økonomisk betydning for Copenhagen Pride, siger Benjamin Hansen, der dog afviser at sige hvilken betydning.

- Men vi har mange partnere, og værdien ved det er jo netop, at hvis partnerskaber ophører, så er vi godt stillet, siger han og understreger, at Copenhagen Prides årlige arrangement til sommer bliver, "som vi kender det".

/ritzau/

2024-05-03T11:46:05Z dg43tfdfdgfd