TRIO SKYLDIG I VåBENSAG - FORSøGTE AT SæLGE TIL POLITIFOLK

Retten i Holstebro har mandag kendt tre mænd skyldige i en sag om våbenhandel, forsøg på våbenhandel og besiddelse af våben.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Anklageren og mændenes forsvarsadvokater skal nu argumentere for, hvilken straf der skal uddeles.

To af mændene - der er 33 og 32 år gamle - er udenlandske statsborgere og risikerer udvisning fra Danmark. Den tredje mand er en 62 år gammel dansk statsborger.

Sagen omhandler blandt andet flere forsøg på i foråret 2022 på den danske mands adresse i Struer at sælge en ikke nærmere fastlagt mængde våben til to mænd. Handlen gik ikke igennem. De to mænd var undercover politibetjente.

Politiet har desuden optrevlet sagen efter at have fået indblik i korrespondance på beskedtjenesterne WhatsApp og Sky ECC.

I det omfattende anklageskrift, der indeholder 38 forhold, beskrives også en handel med ti pistoler nærmere. De stammede formentlig fra Montenegro eller et andet sted på Balkanhalvøen, og de mange våben blev af den 33-årige besigtiget i Belgien, før de blev smuglet til Danmark.

Den 33-årige var også tiltalt for i juni sidste år på en Circle K-tankstation i Struer at have fået overdraget en Walther P38-pistol, som skulle sættes i stand og sælges videre.

Retssagen begyndte i starten af oktober og er blevet ført over 15 retsdage.

/ritzau/

2023-11-20T08:44:48Z dg43tfdfdgfd