FEM PERSONER FRIHEDSBERøVET EFTER DEMONSTRATION VED MOTORVEJ

Fem personer er tirsdag morgen blevet frihedsberøvet af politiet og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og færdselsloven i forbindelse med en demonstration.

Det skriver Nordsjællands Politi på det sociale medie X.

Demonstrationen foregik ved motorvejsafkørslen til Jægersborgvej i Lyngby på Helsingørmotorvejen E47 lidt nord for København, som demonstranterne blokerede, så trafikken gik i stå.

På billeder fra stedet kan man se demonstranterne iført orange veste med "Nødbremsen" skrevet på ryggen. De står med bannere, hvorpå der står "Drop de nye motorveje".

Nødbremsen beskriver sig selv som en kampagne for at få standset den danske regerings planer om at bygge nye motorveje.

I et opslag på Instagram har Nødbremsen delt billeder fra demonstrationen tirsdag morgen. Her henvises til, at en ny, nordjysk motorvejsforbindelse over øen Egholm tirsdag skal andenbehandles i Folketinget.

Til Ritzau oplyser Nordsjællands Politi, at man 07.44 tirsdag morgen fik en anmeldelse om, at der ville blive afholdt en demonstration ved motorvejsafkørslen.

- Da vi kommer frem, får demonstranterne et påbud om at flytte sig, fordi de spærrer trafikken. Og eftersom de vælger ikke at efterkomme det, kan vi frihedsberøve dem i henhold til politiloven, siger kommunikationsrådgiver i Nordsjællands Politi Henriette Døssing til Ritzau.

/ritzau/

2024-05-07T07:16:31Z dg43tfdfdgfd