DRENG FæNGSLES FOR AT FRAGTE HåNDGRANAT TIL KøBENHAVN

En 15-årig dreng var fredag i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg, hvor han er sigtet for medvirken til drabsforsøg.

Det skriver Københavns Politi på det sociale medie X.

Drengen har ifølge politiet været med til i en bil at transportere en håndgranat fra Næstved til København.

Håndgranaten blev detoneret i en kiosk i Husum i december 2023.

Her blev en 19-årig mand alvorligt såret, skriver politiet på X.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle drengen i surrogat i 25 dage, skriver anklagemyndigheden på X.

Det betyder, at drengen ikke skal være tilbageholdt i et arresthus, men et andet sted.

Politiet vurderer, at sprængningen er en del af den aktuelle bandekonflikt imellem rockerklubben Hells Angels og den forbudte bande Loyal To Familia.

Københavns Politi skriver på X, at det vurderer, at den 15-årige dreng har tilknytning til en af de grupperinger, som er involverede i bandekonflikten.

Det fremgår ikke, hvilken af grupperingerne der er tale om.

Umiddelbart efter hændelsen var der ingen anholdte i sagen. Det fortalte vagtchef hos Københavns Politi, Henrik Stormer, dengang til Ritzau.

Politiet skriver fredag også, at håndgranaten blev overgivet til ukendte medgerningsmænd.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, men inden dørene blev lukkede, kom det frem, at drengen er sigtet efter den såkaldte bandeparagraf - straffelovens paragraf 81a.

Det fremgår også af sigtelsen, at drengen angiveligt har været sammen med flere andre om at transportere håndgranaten, og at den blev fragtet i en bil.

Ved grundlovsforhøret blev drengen og den 19-årige mand beskyttet af et navneforbud. Det er derfor strafbart at komme med oplysninger, som kan identificere dem.

Det er ikke oplyst, om drengen nægter eller erkender sig skyldig. Men han valgte at tage forbehold for eventuel kære af fængslingskendelsen til landsretten.

/ritzau/

2024-05-03T07:16:40Z dg43tfdfdgfd