DRAGSTED UDPEGER LA SOM EN STøRRE TRUSSEL END REGERINGEN

Nok sidder S, V og M for nuværende i magtens kamre, men Enhedslistens politiske ordfører, Pelle Dragsted, virker til at holde mere øje med Liberal Alliance og Alex Vanopslagh, som har vind i sejlene i meningsmålingerne.

I sin første årsmødetale som de facto leder af Enhedslisten bruger Pelle Dragsted en del flere ord på at tale om LA end på regeringen.

Han kalder Liberal Alliances politik for "farlig" - om end han ikke synes, at LA-leder Alex Vanopslagh, som han jævnligt har trænet karate med, er en skidt person.

- Her kommer jeg med en indrømmelse. Jeg kan faktisk godt lide Alex Vanopslagh. Han er en fin kollega og en dygtig og begavet fyr. Men tag ikke fejl: Han er en dygtig og begavet fyr med et farligt politisk projekt, siger han.

Enhedslisten og Liberal Alliance står blandt andet på den økonomiske politik diametralt modsat af hinanden.

Ydermere er klima, pension samt ansatte i velfærdssamfundet og ældresektoren nogle af de politiske emner, hvor de to partier står langt fra hinanden, lyder det fra Dragsted.

Vanopslagh har endnu ikke meldt sig som statsministerkandidat. Men Pelle Dragsted påpeger, at LA står til at blive blå bloks største parti i meningsmålingerne, og at de nok også har statsministerambitioner.

- Så lad mig sige det klart og ikke til at misforstå: Kære Alex. Kampen om et Danmark efter midterregeringen er blæst i gang. Og jeg lover jer, at I får konstant og kontant ideologisk modstand af os i Enhedslisten, siger Pelle Dragsted i talen.

Hos Liberal Alliance reagerer politisk ordfører Solbjørg Jakobsen på Pelle Dragsteds kritik:

- Jeg vil gerne kvittere for opmærksomheden. Frygten for et samfund med mere frihed og ansvar deler jeg dog ikke, hedder det i en skriftlig kommentar.

Solbjørg Jakobsen tilføjer desuden, at hun er mere bange for, at 22 medlemmer i Enhedslistens bagland ifølge B.T. vil genoptage et ellers afbrudt samarbejde med en palæstinensisk organisation kaldet DFLP, der er blevet sat i forbindelse med angrebet på Israel den 7. oktober.

Mens Liberal Alliance de seneste mange måneder er stormet frem i målingerne, ligger regeringen til samlet at gå markant tilbage.

I den seneste meningsmåling fra Voxmeter ligger Liberal Alliance til 15,3 procent svarende til 24 mandater. De tre regeringspartier - Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne ligger sammenlagt til 35,7 procent, 63 mandater.

Enhedslisten, der fik 9 mandater ved valget, står i seneste måling til at få 14.

Ved valget fik LA 7,9 procent og regeringspartierne sammenlagt 50,1 procent.

/ritzau/

2024-05-04T10:07:57Z dg43tfdfdgfd